Appreciate what you have

[Image by mara lisha on flickr | License: CC-BY]

Πολύ συχνά, στην καθημερινή μου περιήγηση στη μπλογκόσφαιρα βρίσκομαι αντιμέτωπη με ιστολόγια «καταγγελτικά», «αποκαλυπτικά», «αγωνιστικά», «απελευθερωτικά» κ.α. Έχω διαμορφώσει προ πολλού μια όχι και πολύ κολακευτική στάση απέναντί τους. Αναπόφευκτα όμως, ξοδεύω κάποια λεπτά σε μια «διαγώνια» ανάγνωση των περιεχομένων τους.

Μπορεί να φταίω εγώ, ή οι προκαταλήψεις μου, αλλά η όλη εικόνα του ελληνικού ιστολογείν (πως λέμε το «όλον ΠαΣοΚ»), συνοψίζεται με μια πρώτη ανάγνωση στα παρακάτω ασύμβατα με την πραγματικότητα μας λήμματα-έννοιες: οικολογία, περιβάλλον, περίθαλψη, ισονομία, δικαιοσύνη, αλτρουισμός, ατομικά δικαιώματα, ελευθερία, φιλανθρωπία, αγνωστικισμός, σοσιαλισμός, ακτιβισμός.

Και διερωτώμαι: μήπως προσγειώθηκα μόλις στον πλανήτη από τον Άλφα του Σείριου; Μήπως ζω σε μιαν άλλη διάσταση, σε μιαν άλλη πραγματικότητα; Πότε γίναμε όλοι εμείς υπερασπιστές του περιβάλλοντος, της ηθικής και της δικαιοσύνης; Ποιοι είμαστε «εμείς» και ποιοι οι «άλλοι»;

Αναμφίβολα, στα πρώτα της βήματα, η κοινότητα των ιστολόγων εκφραζόταν από αρθρογράφους με πανεπιστημιακή μόρφωση, ακτιβιστές, οικολόγους και όσους άλλους βρήκαν στο Μέσο τη δυνατότητα να εκφραστούν και να διαμαρτυρηθούν για τα κακώς κείμενα στον τόπο (σαφώς όχι περιοριστικά). Όλοι αυτοί, ζώντας συνήθως όπως ακριβώς εξέφραζαν τους προβληματισμούς τους, με συνείδηση, προέτρεπαν όλους εμάς να γνωρίσουμε τα λάθη μας, να τα αναγνωρίσουμε και να διορθωθούμε (βλ. Λαζόπουλος: «Μ’ αρέσει να διορθώνομαι»). Μετά όμως ήλθε η «έκρηξη της δημοσιογραφίας των πολιτών» και μας πήρε όλους το ρέμα…

Κάτω από την επήρεια του μιμητισμού, κάθε νέο ιστολόγιο που (ξε)φύτρωνε, κότσαρε και δυο-τρία μπανεράκια, απενοχοποιούσε εαυτόν και πορευόταν. Σήμερα πια, όπου και να κοιτάξεις, κάποιος/κάποια υποστηρίζει ένα σκοπό (Cause a la Facebook), τον διαφημίζει, «ψεκάζει, σκουπίζει και… ξεμπέρδεψε». Έτσι τα λύσαμε τα προβλήματα μας εμείς στην κοιτίδα του πολιτισμού. Με μπανεράκια!

Κανείς (μας) δε σκέφτηκε πριν υιοθετήσει ένα σκοπό (και τοποθετήσει στη φασάδα του ιστολογίου του το μπάνερ) να διαβάσει κάτι παραπάνω γι’ αυτόν, να τον γνωρίσει καλύτερα, να μάθει τους τρόπους που μπορεί να τον υποστηρίξει, τους τρόπους που μπορεί να προσαρμόσει τη ζωή του σ’ αυτόν. Γιατί οι «σκοποί» δεν είναι κακοί, οι άνθρωποι είναι.

Αν θες να σώσεις μια ζωή, δε χρειάζεται να πας στην Αφρική. Μια ματιά γύρω σου, μέσα σου και θα βρεις τρόπους για να βοηθήσεις. Δε θέλει υψηλή νοημοσύνη για να βάλεις ένα τούβλο στο καζανάκι της τουαλέτας και να μειώσεις κατά 30% το νερό που ξοδεύεις άσκοπα. Δεν είναι δύσκολο να σταματήσεις να πνίγεσαι στα σκουπίδια της πόλης και στο καυσαέριο – πάψε να τα παράγεις!

Ξεκίνα να εκτιμάς αυτό που έχεις…

Advertisements

~ από Mara Lisha στο Οκτώβριος 6, 2008.

31 Σχόλια to “Appreciate what you have”

 1. Αλήθεια, πολλές φορές αναρωτιέμαι κι εγώ:
  Ποιοι είμαστε «εμείς» και ποιοι οι «άλλοι»;

  Είναι σαν την ερώτηση: Τι είναι λάθος και τι σωστό;
  Ο καθένας θα σου απαντήσει κάτι διαφορετικό.

  Τα μπανεράκια βοηθούν πολύ στην απενοχοποίησή μας, δεν το είχα σκεφτεί ..έχεις δίκιο όμως. Απόλυτο.

 2. Έχεις απόλυτο δίκιο ! Αν όμως προσπαθήσουμε όλοι μαζί με αυτά που διαθέτουμε και μας κάνουν πλουσιότερους από το 75% των υπόλοιπων ανθρώπων, είμαι σίγουρη οτι θα ξεπεράσουμε τα μπανεράκια που μας απενοχοποιούν και να βγούμε παραέξω..
  Αυτό το βιντεάκι μου ανέβασε έναν κόμπο στο στομάχι..!
  Ουφ..

 3. Μια που αυτό με τον κούνελο (κάτω αριστερά γωνία, ξεχωρίζει από τα έντονα χρώματα:Ρ) το συναρμολόγησα εγώ, μπορώ να σου πω για μένα:
  το ένα (ονλαιν μπανερακια) δεν αποκλείει το άλλο (οφλαιν δράση).
  Φυσικά δίνω το βάρος στο οφλαιν.

  Θα μού πεις πώς ξέρουμε ποιος κάνει μόνο το ένα ή μόνο το άλλο? Γενικώς.. απλά δεν ξέρουμε!
  /Αν εξαιρέσεις περιπτώσεις που κάνουν κρα ότι πάνε να «τσιμπήσουν» πελατεία, και που εντάξει μόδα έγιναν τα μπλογκς, γεμίσαμε και τέτοια./

  Όταν όμως μιλάμε για μια προσωπική σελίδα, πολύ απλά εισπράττουμε ό,τι θέλει να μάς δείξει ο «οικοδεσπότης».
  Και αυτό συνήθως περασμένο μέσα από το προσωπικό μας φίλτρο.
  Αλλά και στην «έξω ζωή» δεν υπάρχουν αυτοί που υιοθετούν μια πόζα σαν άλλο μπάννερ?.. Ίσως εδώ η βιτρίνα είναι πιο εύκολη, αυτό είναι όλο.

  Χμ..κοίτα να δεις που με έκανες και ασχολήθηκα με τέτοια θέματα μετά από καιρό.
  Καλώς μάς ήρθες ξανά:)

 4. (με τέτοια θέματα= με «σοβαρά», εκτός από τα γνωστά στιχάκια κλπ:))

 5. @ wert01gf: Θα μείνουμε με την απορία του ποιοι είμαστε και που πάμε 🙂

  @ manetarius: Εγώ τον «κόμπο» τον έκανα ανάρτηση 😉

  @ Citronella: Θα πάρω το σοβαρό μου ύφος, για να μη νομίσει κάποιος περαστικός πως χαρίζομαι σε φίλη 🙂

  Όλα τα μπανεράκια που συνθέτουν το μικρό (και ενδεικτικό) παζλ της ανάρτησης αντιπροσωπεύουν-διαφημίζουν καλούς σκοπούς. Το κακό είναι, πως ούτε καν αυτοί που τα αναπαράγουν σαν εμβλήματα-σύμβολα στις προσωπικές τους σελίδες έχουν κακό σκοπό. Η ρίζα του κακού (αν θέλει κάποιος να την αναζητήσει) είναι πως η άκρατη αναπαραγωγή «υποταγής» σε σκοπούς μάς έχει υπνωτίσει και νομίζουμε πως προβάλλοντας και μόνο έναν σκοπό, επιτελέσαμε το καθήκον μας. Φυσικά και μιλάω γενικά και όχι συγκεκριμένα. Ούτε έχω κάτι με κάποια «κίνηση», ούτε κάτι με κάποιο ιστολόγιο-ιστοσελίδα που τα προβάλλουν.

  Η σκέψη μου σε δυο-τρεις σειρές συνοψίζεται στα παρακάτω:
  Τελευταία, μας κυριεύει η επιθυμία να ενημερώσουμε τους «άλλους», αφού μέσα από τα ιστολόγια μας αποκτήσαμε ένα μικρό κοινό και οικειοποιηθήκαμε ως ένα βαθμό το ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης. Αυτά τα badges (θυρεοί) λειτουργούν όχι ως καθρέφτης των όσων κάνουμε στην εκτός διαδικτύου δημόσια και ιδιωτική μας ζωή, αλλά σαν ads (διαφημίσεις), των όσων προτρέπουμε να κάνουν άλλοι! Ουσιαστικά, μοιάζει σαν η επιτυχία της μαζικής αναπαραγωγής αυτών των συμβόλων να φέρνει την απόλυτη αδράνεια και αποτυχία αυτών καθαυτών των σκοπών! Δεν λένε π.χ. «Είμαι ΠΑΟΚ», «Είμαι εθελοντής διασώστης», αλλά «Γίνε ΠΑΟΚ», «Γίνε εθελοντής διασώστης»…

  Συγνώμη αν το «σοβάρεψα» πολύ, αλλά οι προθέσεις μου είναι αγαθές και δε θα ήθελα να παρεξηγηθώ 🙂

 6. Ίσως δεν έψαξες αρκετά και το να βάζεις όλο τον κόσμο σε ένα σακούλι “Κανείς (μας) δε σκέφτηκε πριν υιοθετήσει ένα σκοπό” δεν είναι και το καλύτερο.
  Δεν θα διαφωνήσω με το video. Ίσως να πρόσθετα πως 30 θα πεθάνουν από αλκοολισμό άλλα αυτό είναι μια άλλη Ιστορία. Καλημέρα.

 7. Το έχει γράψει και η wilma παλιότερα, πώς με ένα κλικ σώζεις μια ζωή και μετά πας για ύπνο ικανοποιημένος. κι εσύ νομίζω το έχεις ξαναγράψει:οι αγώνες είναι στους δρόμους.
  Βέβαια, εγώ είμαι του γραπτού και πιστεύω στην προπαγάνδα και την αποτελεσματικότητα του λόγου. Αλλά όχι και να κοιτάζω τον καθρέφτη μου μετά καμαρώνοντας τη «δράση» μου!
  Καλημέρα, κοριτσάκι.

 8. Το πιο αποτελεσματικό που μπορεί να κάνει κανείς για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, είναι να ψηφίζει με περισσότερη σύνεση.

  OTAN:

  – οι κυβερνόντες μεριμνούν ώστε το 60% του παραγόμενου πλούτου να καταλήγει στις τσέπες του 6% των πολιτών (των κολλητών δηλαδή)

  – όλοι οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τους προαναφερθέντες κυβερνόντες

  – ψηφίζουμε τον Α ή τον Β από συνήθεια ή επειδή έτσι μας είπαν οι γονείς μας

  – δεν κάνουμε τον κόπο να στραμπουλήξουμε λίγο το μυαλουδάκι μας μελετώντας το πρόγραμμα και το ποιόν του κάθε υποψηφίου

  TOTE:

  – όλα τα στραβά θα διαιωνίζονται

  – εμείς θα συνεχίζουμε να νομίζουμε πως κάνουμε κάτι αναρτώντας μπανεράκια, κάνοντας φιλανθρωπίες και καταγγέλοντας.

  Εννοείται πως θαυμάζω όλες τις πρωτοβουλίες των συμπολιτών που είναι προς αυτή την κατεύθυνση, απλώς λέω ότι δεν είναι αρκετό.

  Οι υπεύθυνοι για όλες τις αδικίες δεν ξύπνησαν ένα πρωί και αποφάσισαν να κυβερνήσουν.
  Εμείς τους δώσαμε την εξουσία γιατί ενδεχόμενως μας υποσχέθηκαν ότι κάπου θα μας βολέψουν στο δημόσιο.

  Υπέυθυνοι για όλες τις αδικίες είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.
  ΟΛΟΙ.

 9. Πωπω, μεγάλο βγήκε!

 10. Γεια σου ρε Μαρα!!! Αψογη…Ας κοιταξουμε πρωτ λιγο γυρω μας και μετα ας ασχοληθουμε με τα υπολοιπα. Ζουμε μεσα στα σκατα και μας πειραξε το σπουργιτι που ….κουτσουλησε στην Αφρικη!!!
  Την καλημερα μου

 11. Μάρα, προσυπογράφω μέχρι κεραίας το κείμενό σου. Ο ακτιβισμός που προέρχεται από τον μανιχαϊσμό εμείς(εγώ)-οι άλλοι, είναι επιφανειακός και επιδερμικός, δεν έχει σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και μπορεί -υπό προϋποθέσεις- να γίνει και επικίνδυνος.

  Ο προβολέας προς τα μέσα πρώτα. Εκεί χρειάζεται ο πιο εξτρέμ ακτιβισμός. Μετά στον άλλον.

 12. και γω μέχρι κεραίας…προσυπογράφω…τα όσα γράφεις…
  βγάζεις τον όλο σου εαυτό (πως λέμε…η όλη εικόνα του ελληνικού ιστολογείν;)…αστειευόμενος εννοώ το πολύπτυχο και πολυδιάστατο μονόθεμα και …ανάθεμα…που κάναμε τον διαδικτυακό αγνό νεάτερνταλ …φονιά- των «άλλων¨»…των κακών…-ρόμποκοπ!

 13. Μπορώ να πω πως όλοι μας αν προσπαθήσουμε έστω και λίγο δεν έχουμε ανάγκη κανέναν πολιτικό!! Σιγά σιγά αν αρχίσουμε να ξεχωρίζουμε τα σκουπίδια και τα πετάμε σε κάδους ανακύκλωσης κάτι θα κάνουμε. Τόσα και τόσα πετάμε… ας αρχίσουμε με λίγα βασικά … πλαστικά μπουκάλια και αλουμίνια. Κάθε σπίτι πετάει ημερισίως τουλάχιστον από 2-4 από τα παραπάνω!!!! Δεν είναι τίποτα… 2 ακόμα σακούλες και δεν βρωμάνε κιόλας!!!!

 14. @ Theogr: Ίσως να μην έψαξα αρκετά. Για την ακρίβεια δεν έψαξα καθόλου. Δεν ήταν η έκφραση μιας άποψης με βάση κάποια έρευνα, αλλά η συνισταμένη εικόνα των ερεθισμάτων που δίνει η καθημερινή μας περιήγηση στο διαδίκτυο και δη στα ιστολόγια. Πιστεύω πως αν η δουλειά μου ήταν η έρευνα σ’ αυτό το πεδίο, τα αποτελέσματα θα ήταν τα ίδια ή χειρότερα…

  Η γενίκευση από την άλλη, γίνεται επί σκοπό και όχι ανώφελα. Είναι ίδιον του χαρακτήρα μας να συμμετέχουμε με SMS σε εράνους, φιλανθρωπίες κλπ. και όχι συνεισφέροντας με την παρουσία μας. Αυτό το στηρίζω στην εμπειρία μου από κοινωνικούς σκοπούς στη μικρή μας (offline) κοινότητα. Καλές προθέσεις υπάρχουν και η συνήθης έκφραση είναι «πόσα να δώσω;» και όχι «πώς μπορώ να βοηθήσω;».
  Όσο για τον αλκοολισμό, νομίζω πως το βίντεο είχε σκοπό να επικεντρωθεί περισσότερο στις κοινωνικές ανισότητες και τα προβλήματα επιβίωσης, οπότε ήταν λογικό να παραληφθεί.

  @ Ξωτικόν: Αυτή η παρέα είναι για μεγάλα 😀 Φοβερό αυτό: «με ένα κλικ σώζεις μια ζωή και μετά πας για ύπνο ικανοποιημένος». Αχ, αυτή η απόσταση…

  @ TeddyBoy: Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση σου. Είμαστε το κράτος. Δεν είναι κάτι απρόσωπο και θεόσταλτο. Πρέπει να αρχίσουμε να γινόμαστε πιο ενεργοί ως προς τις υποχρεώσεις μας απέναντί του, και δεν εννοώ τις φορολογικές 😉

  @ ασημωνης: Τώρα που πήρα και υπουργείο… Θα… Θα… 😉

  @ fvasileiou: Για άλλη μια φορά πιάσατε φίλτατε το νόημα της ανάρτησης. Με μένα τά ‘χω. Αυτοβιογραφικό το κείμενο. Το ζητούμενο είναι πώς εγώ μπορώ να βοηθήσω!

  @ epikairo: Ειλικρινά εκπλήσσομαι! Δεν είχα σκεφτεί μέχρι σήμερα πως στην κλίμακα της εξέλιξης του ανθρώπου ο σημερινός homo sapiens, είναι ουσιαστικά ο «άνθρωπος του Νεάτερνταλ» όσον αφορά το διαδίκτυο.

  @ moyratos: Αυτό είναι το ζητούμενο. Να περάσουμε από την ενημέρωση στην πράξη. Εμείς δείχνουμε να κολλήσαμε στην… ενημέρωση 🙂

 15. ήταν να μην πάρεις φόρα να επιστρέψεις… τα είπες όλα. Μα όλα. Εύχομαι μετά από αυτό, ορισμένοι να έβγαλαν κανά μπάνερ ή έστω εκείνο το κίτρινο (άσπρο, πράσινο, κόκκινο, μαύρο) βραχιολάκι. Λες;

 16. @ apos: Λατρεμένε Αργεντίνε μου, δεν ήταν ο σκοπός μου να βγάλουν μπανεράκια και βραχιόλια, αλλά να σηκωθούν-σηκωθούμε από τον καναπέ της απραξίας και να βοηθήσουμε. Αλίμονο, αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, όχι βραχιόλια, αλλά κουδούνες πρέπει να κρεμάσουμε μετά!

  Επί τη ευκαιρία, ευχαριστώ που με δεχθήκατε ξανά κοντά σας και με τιμούν τα σχόλιά σας. Μου είχατε λείψει 😀

 17. ..Με τόσους «επαναστάτες»bloger…κανονικά θα έπρεπε να είχαμε πάρει και την Πόλη…

  όμως επειδή θέλω να είμαι δίκαιη…υπήρξαν μπλοκ που με τη συμβολή τους ξύπνησαν τους ανθρώπους πάνω σε κάποια ζητήματα ..

  όμως…

  πάντα υπάρχει τεράστια διάσταση ανάμεσα στα λόγια και στις πράξεις…..
  Μπονζουρ!

 18. Αχ βρε Μάρα ο ακτιβισμός του καναπέ!
  Αυτό το δάχτυλο του «κατηγορώ» έχω σιχαθεί να το βλέπω. όπου κι αν σταθώ, υπάρχει ένα:
  εσύυυυυυυυ τι κάνεις για αυτό?
  ξέρω γω? κρύβομαι.
  Κρύβομαι γιατί με βαράνε κι οι άλλοι έξω πεινάνε. Και φαίνεται ότι τελικά όλοι αυτοί πεινάνε, επειδή μόνο εγώ δεν κάνω τίποτε. εν αντιθέσει με όλους τους υπόλοιπους δαχτυλοκρατούντες που έχουν σηκώσει τα μανίκια και φτυαρίζουν παντεσπάνι.
  Η καμπούρα μου είναι πολύ μεγάλη, αλλά ευτυχώς είναι πάντα στην πλάτη μου και δεν τη βλέπω.

 19. Πολύ καλά κάνεις και το σοβαρεύεις, γιατί τού αξίζει:)
  Για το «γινε αυτό» – «κάνε το άλλο» κλπ με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη.

  Πάντως αυτό που δεν αντέχω με τίποτα δεν είναι κάν το «κάνε ανακύκλωση» πχ, αλλά το «εγώ κάνω ανακύκλωση, όλοι οι υπόλοιποι που δεν κάνετε είστε πρόβατα».
  (Δεν με πρόλαβες παλιότερα, που είχα ασχοληθεί δεόντως με το θέμα, αλλά τελικά κουράστηκα και το έριξα στο ..καλλιτεχνικό!)

  Καλό απόγευμα:)

 20. καλα τα λες …με βρισκεις συμφωνη απολυτα!Νομιζω οτι εχουμε κανει
  add και στο facebook ε?
  Σε φιλω και καλως σε βρισκω κι απο δω

 21. @ Γλαύκη
  Αγαπητή μου λέω ν’ αφήσουμε την Πόλη για τους… 🙂

  @ Wilma
  Κοριτσάκι μου, όλοι μας γνωρίζουμε πόσο ευαίσθητη είσαι σε τέτοια θέματα. Πόσο εφικτό είναι όμως να αλλάξουμε την νοοτροπία μας;

  @Citronella
  Αγαπητή μου τα πράγματα νομίζω πως σοβαρεύουν από μόνα τους απλά εμείς έχουμε κλείσει τα μάτια μας 🙂

  @ Φαραωνα
  Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Θα τα ξαναπούμε 🙂

 22. καλημέρα…
  αν και πόσο καλή μπορεί να είναι με τούτη την κυβέρνηση; 🙂

 23. Στο χέρι μας είναι ν’ αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Περιμένουμε δράση και πράξεις από άτομα ευαισθητοποιημένα όπως εσύ. Καλημέρα 🙂

 24. την καλημέρα μου…πρέπει να μπούμε όλοι στο παιχνίδι…κοινωνία της συμμετοχικότητας θέλουμε..ας κάνουμε κάτι όλοι μας, συμφωνώ και χαίρομαι που διάβασα την ανάρτηση..

 25. Καλημέρα και καλώς ήρθατε. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας όσον αφορά την κοινωνία της συμμετοχικότητας και ευελπιστώ να δραστηριοποιηθούν κι άλλοι και να μην μείνουν στα λόγια.. Θα τα ξαναπούμε.

 26. Καλημέρα κι από μένα. Έχεις δίκιο. Παρ’ όλα αυτά, προσωπικά το απενοχοποιώ. Νομίζω ότι οι περισσότεροι εκτιμούμε όσα έχουμε και θέλουμε να συμβάλουμετο εκεί που κάτι δεν μας αρέσει. Ουτοπικά? Ίσως. Πάντως θα συμφωνείς μάλλον, ότι αυτό που περιγράφεις (που έχει στοιχεία υπερβολής) είναι πολύ καλύτερο από την απάθεια και τη διάχυτη βαρεμάρα. Όσο για το «εμείς» και «οι άλλοι» υπάρχει παντού και πάντα γιατί είναι στην ανθρώπινη φύση και μερικές φορές είναι και κινητήρια δύναμη. Καλημέρες…

 27. καταρχήν χάρηκα που με βρήκες
  κατα δευτερον πολυ ωραια η εικόνα που εφτιαξες. όταν την πρωτο είδα την αντιπάθησα αμέσως.. διαβασα και το κείμενο σου και όλα συνδεθηκαν μες το κεφάλι μου.
  εχεις απόλυτο δίκιο σε οτι λες.

 28. @ βλαχοκυριλές: Όσο περισσότερα «επαινετικά» σχόλια λαμβάνω, τόσο πιο άσχημα αισθάνομαι. Ξέρω πως η ανάρτηση αγγίζει σε κάποια πράγματα τα όρια της υπερβολής, αλλά το αισθάνθηκα επιτακτικά. Δεν θέλω να έχω δίκιο. Θέλω να βρω μια λύση να συμμετέχουμε ενεργότερα. Η κίνηση της wilma και κάποιων άλλων ιστολόγων (και μη) είναι κάτι που τριβελίζει τις τελευταίες μέρες το μυαλό μου [Πληροφοριακά, συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό για έγκλειστες στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα της Θήβας]. Θα δω πως μπορώ να βοηθήσω έμπρακτα.

  @ beth: Νομίζω πως η εικόνα είναι ενδεικτική του βομβαρδισμού «μηνυμάτων» που δεχόμαστε καθημερινά. Η Ελλάδα πρωτοστατεί σε πινακίδες, ταμπέλες και διαφημίσεις. Παντού υπάρχουν τόσες πολλές, που αμφιβάλλω αν φτάνει κάποιο μήνυμα στον αποδέκτη.
  Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ο σεβασμός και η συμπάθεια είναι αισθήματα αμοιβαία 😉

 29. καλησπερα
  καλως σας βρηκα
  πολυ καλη η εικονα και ναι τα πραγματα ειναι ετσι οπως τα λες αλλα και αυτο ειναι μια ποικιλια της ζωης αλλιως αν ολοι ειμασταν ιδιοι δεν θα ειχε και νοημα

 30. @ Skouliki:
  Καλώς την. Πολύ χαίρομαι που βρισκόμαστε κι από εδώ. 🙂

 31. γεια χαρα–εμπρος στον αγωνα της εκφρασης ιδεων-προτασεων,για τους μη πανεπιστημιακους,για τους μη οικολογους και τους μη ακτιβιστες—εμπρος στον αγωνα για την διαφυλαξη των κεκτημενων (appreciate what you have ) —καλα????…..επειτα απο ολη αυτη την κινητοποιηση των ποδηγετων της ευρωπαικης κενωσης, για να σωθει το ΧΡΗΜΑ ΣΑΣ ,εσεις ειστε ακομα στο τουβλο που βαλατε η οχι στο καζανακι σας?—ωραια!! και τωρα που ειδατε το video ας ριξετε και μια δευτερη κουβερτουλα το βραδυ,γιατι αρχισανε τα κρυα —με τετοιους τροπους αντιδρασης δεν παμε ουτε στη γωνια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: